آمادهسازی محیط مک کانکی براث
- ۳۵ گرم از پودر محیط را در یک لیتر آب مقطر حل کنید.
- محیط کشت را در دمای ۱۲۱ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه اتوکلاو کنید.
- محیط کشت را در لولههای آزمایش حاوی لوله دورهام تقسیم کنید.
شرایط نگهداری مک کانکی براث
پودر محیط داخل قوطی کاملاً دربسته و در دمای زیر ۳۵ درجه سانتیگراد و محیط آماده در دمای ۸-۲ درجه سانتیگراد نگهداری شود. بهترین زمان استفاده تا قبل از تاریخ انقضای درج شده بر روی برچسب محصول است.
فرآیند آزمایش
- باتوجهبه نوع نمونه و پروتکل استاندارد مربوطه، نمونه را آماده کرده و به محیط کشت تلقیح کنید.
- لولههای تلقیح شده را در دمای ۲±۳۵ درجه سانتیگراد به مدت ۲۴-۱۸ ساعت در شرایط هوازی گرماگذاری کنید.
نتیجه و تفسیر مک کانکی براث
باکتریهای تخمیرکننده لاکتوز، لاکتوز موجود در محیط را تخمیر کرده و اسید تولید میکنند که در نتیجه رنگ محیط کشت زرد خواهد شد. گاز تولید شده در اثر این تخمیر، در لولههای دورهام تجمع مییابد. باکتریهای غیرتخمیرکننده لاکتوز در اثر رشد کدورت ایجاد کرده؛ ولی قادر به تولید اسید و گاز نمیباشند.
تولید گاز و تجمع آن در لوله دورهام و نیز تولید اسید که باعث زرد شدن رنگ محیط میشود میتواند نشان از حضور باکتریهای کلیفرم و E. coli در نمونه باشد. تولید اسید، بدون تولید گاز، میتواند نشانه حضور کلیفرم ها، و عدم حضور E. coli باشد.
نکات تکمیلی مک کانکی براث
- از محیط کشت مک کانکی براث، همچنین برای شناسایی سریع باکتریهای E.coli تولیدکننده شیگاتوکسین در نمونههای مدفوعی استفاده میشود.
کنترل کیفی مک کانکی براث
- ظاهر پودر: بژ، یکدست و پودری
- ظاهر محیط آماده: محلول بنفش رنگ و شفاف.
- نتیجه کشت باکتری در شرایط هوازی پس از گرماگذاری در دمای ۲±۳۵ درجه سانتیگراد به مدت ۲۴-۱۸ ساعت