محیط کشت LB چیست ؟

محیط کشت لوربا برتانی که به انگلیسی Luria broth نوشته می شود در واقع یک ماده غذایی غنی از مواد مغذی است که معمولاً برای کشت باکتری در آزمایشگاه مورد استفاده قرار میگیرد افزودن آگار به LB منجر به تشکیل ژلی می شود که باکتری ها می توانند روی آن رشد کنند چرا که آنها قادر به هضم آگار نیستند اما می توانند از LB درون بدن تغذیه جمع کنند. افزودن یک آنتی بیوتیک به این ژل امکان انتخاب تنها آن دسته از باکتری های مقاوم به آن آنتی بیوتیک را فراهم می کند که معمولاً توسط یک پلاسمید حامل ژن مقاومت به آنتی بیوتیک اعطا می شود.

لازم است بدانید که پلاسمیدها می توانند یک یا چند ژن مقاومت به آنتی بیوتیک را حمل کنند ، که مقاومت را به یک آنتی بیوتیک خاص به باکتری های حامل آنها می بخشد. وجود ژن مقاومت به آنتی بیوتیک بر روی یک پلاسمید به محققان این امکان را می دهد که با انتخاب ترکیب مصنوعی اکتری های حاوی آن پلاسمید را به راحتی از باکتریهایی که حاوی آن نیستند جدا کنند.

 

مواد تشکیل دهنده محیط کشت LB

روش ساخت و تهیه محیط کشت LB

  • اجزا را در 1 لیتر آب مقطر  حل کنید.
  •  LB agar  را به غلظت نهایی 1.5٪ اضافه کنید.
  • مخلوط را تا نقطه جوش گرم کنید تا آگار حل شود و با اتوکلاو استریل شود
  • در 15 psi ، از 121-124 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه.
نظرات دوستان