آنتی سرم ویبریو کلرا بهار افشان

آنتی سرم ویبریو کلرا (Vibrio cholerae )گونه ای از باکتری های گرم منفی، بی هوازی اختیاری و کاما شکل است. این باکتری ها به طور طبیعی در آب های شور یا شور زندگی می کنند، جایی که به راحتی به پوسته های حاوی کیتین خرچنگ، میگو و سایر صدف ها متصل می شوند.  برخی از سویه‌های V. cholerae برای انسان بیماری‌زا هستند و باعث بیماری مرگبار وبا می‌شوند که می‌تواند از مصرف گونه‌های جانوران دریایی نپخته یا خام به دست آید.
اولین بار توسط Félix-Archimède Pouchet در سال 1849 وبیریو کلرا (V. cholerae) به عنوان نوعی تک یاخته کشف شد. این باکتری توسط رابرت کخ در سال 1884 به عنوان عامل ایجاد وبا کشف شد. Sambhu Nath De سموم وبا را جدا کرد و در سال 1959 سم را به عنوان عامل وبا نشان داد.

ویژگی‌ها
 باکتری ویبریو کلرا دارای چندین پیلی در سراسر سطح سلولی و یک تاژک در یک قطب خود است. ویبریو کلرا تحت متابولیسم تخمیری و تنفسی قرار می گیرد. مسئول شیوع وبا دو سروگروه به نام‌های O1 و O139 هستند.  عفونت عمدتا از طریق نوشیدن آب آلوده ایجاد میشود ، بنابراین با بهداشت مرتبط است. هنگامی که بلعیده می شود، به مخاط روده  آسیب وارد می کند و می تواند باعث اسهال و استفراغ در بدن انسان در طی چند ساعت تا 2 تا 3 روز پس از مصرف شود. روش های درمانی رایج محلول آبرسانی خوراکی و آنتی بیوتیک هایی مانند فلوروکینولون ها و تتراسایکلین ها هستند.

 ویبریو کلرا دو DNA با شکل دایره دارد.  یک DNA سم وبا (CT) را تولید می کند، پروتئینی که باعث اسهال فراوان و آبکی می شود. اما DNA به طور مستقیم برای سم کد نمی کند زیرا ژن های سم وبا توسط CTXphi (CTXφ)، یک باکتریوفاژ (ویروس) معتدل حمل می شوند.  ویروس تنها زمانی که وارد DNA باکتری شود سم تولید می کند.
 سنجش حد نصاب در V. cholerae به خوبی مطالعه شده است و سیگنال‌های ایمنی میزبان را فعال می‌کند و بقای میزبان را طولانی‌تر می‌کند، با محدود کردن دریافت باکتری‌ها از مواد مغذی، مانند تریپتوفان، که بیشتر به سروتونین تبدیل می‌شود. به این ترتیب، سنجش حد نصاب امکان تعامل متقابل بین میزبان و باکتری های بیماری زا را فراهم می کند.

نظرات دوستان