مشخصات محصول:
محیط کشت ام اس آر وی MSRV که مخفف Modified Semi-solid Rappaport-Vassiliadis است یک محیط کشت غنی شده ی نیمه جامد بوده و از ترکیبات بسیاری ساخته می گردد. هر یک از این ترکیبات به دلیل خاصی در ساخت این نحیط کشت به کار میروند قند تریپتوز کازئین هیدرولیاسته (اسید)، سدیم کلرید پتاسیم دی هیدروژن ارتوفسفات منیزیم کلرید ۶ آبه مالاشیت گرین اگزالات نووبیوسین و آب مقطر از ترکیبات سازنده ی این محیط به شمار میروند. این محیط پس از ساخته شدن به طور کامل ظاهری شفاف به همراه رنگ سبز - آبی روشن را به خود میگیرد. pH این محیط کشت پس از ساخت در حدود ۵.۲ بوده و در واقع محیطی اسیدی را برای کشت فراهم میکند.
کاربرد محیط کشت ام اس آروی MSRV:
همان طور که ذکر شد محیط کشت ام اس آر وی MSRV جزء محیطهای کشت غنی شده است و این امکان را فراهم میکند که بسیاری از باکتریها که نیازهای خاصی را دارند بتوانند در آن رشد کنند ولی علی رغم غنی بودن این محیط محدود کننده هایی را نیز در خود دارد تا از رشد باکتریهایی که مد نظر آزمایش نیستند رشد نکنند یکی از مهمترین خصوصیات این محیط کشت حالت نیمه جامد آن است که برای بررسی حرکت باکتریها طراحی شده است.
مهم ترین کاربرد محیط کشت ام اس آر وی MSRV بررسی و جداسازی سریع و حساس گونه های سالمونلا Salmonella spp است. محیط غنی شده ی مذکور انتخابی بوده و سالمونلا با حرکت در آن میتواند شناسایی و جداسازی گردد. باکتری سالمونلا دارای گونه ها و سویه های بسیار پر اهمیت از لحاظ پزشکی بوده و این باکتری جزء پاتوژنهای سیستم گوارشی و غذایی در انسان و دیگر جانوران به شمار میرود.
شناسایی این باکتری به کمک این محیط کشت بسیار دقیق و سریع بوده و به همین دلیل MSRV یکی از پر کاربرد ترین محیطهای کشت در آزمایشگاههای میکروبی ، صنایع غذایی به شمار میرود. علاوه بر سالمونلاها جنسهای دیگری از باکتریها نیز با این محیط قابل شناسایی هستند. از مهمترین این باکتریها که جز باکتریهای بیماری زا نیز تلقی می شوند. میتوان به پروتئوس ميرابيليس سودوموناس آئروژینوزا و سیتروباکتر فروندی اشاره کرد.
علی رغم کاربرد زیاد محیط کشت ام اس آر وی MSRV طرز تهیه آن نسبتا پیچیده بوده و مراحل زیاد و هم چنین زمان زیادی را می طلبد از این رو تهیه محیط کشتهای آماده و یا پودر تکمیل شده ی آن کار مقرون به صرفه تری از لحاظ زمانی و مالی خواهد بود.