مشخصات محصول:
محیط کشت بافرد لیستریا انریچمنت براث تنها گونه از جنس لیستریا است که گهگاه باعث ایجاد لیستریوز در انسان میشود. Seeligeri و L.welimeri و L. ivanovii با بیماری های انسانی مرتبط هستند.شواهد میکروبیولوژیکی و اپیدمیولوژیک از موارد پراکنده و اپیدمی لیستریوز نشان می دهد که راه اصلی انتقال از طریق مصرف مواد غذایی آلوده به لیستریا مونوسیتوژنز است.
L. monocytogenes به دلیل عوارض بالای آن در حیوانات و انسان ها و همچنین به دلیل ماهیت روان گردان، درجه بالایی از تحمل به گرما، سرما و کم آبی لبنیات تجاری و سایر مواد غذایی را نشان می دهد، یک پاتوژن مواد غذایی کاملاً مستند است. صنایع در طبیعت همه جا وجود دارد و در طیف گسترده ای از غذاهای فرآوری نشده و همچنین در خاک، فاضلاب، سیلو و آب رودخانه یافت می شود.
گونه های لیستریا در محدوده pH 4.4 تا 9.6 رشد می کنند و در محصولات غذایی با سطوح pH خارج از این پارامترها زنده می مانند. گونه های لیستریا میله های گرم مثبت، هوازی، هاگ ساز، بدون کپسول، بدون شاخه، منظم، کوتاه و متحرک هستند. حرکت در 20 درجه سانتی گراد بیشتر است. نمونه های غذا اغلب به ارگانیسم های دیگری غیر از لیستریا آلوده می شوند که جداسازی را دشوار می کند. برای بازیابی سطوح پایین L. monocytogenes در نمونه های غذایی، غنی سازی اولیه مورد نیاز است.
براث غنیسازی لیستریا با افزودن اصلاح شد. استحکام بافر حاصل اجازه می دهد تا محیط به طور موفقیت آمیزی در ارتباط با پروب های DNA و سایر روش هایی که نسبت به روش های کشت سنتی حساس تر هستند استفاده شود.APHA همچنین این محیط را برای غنی سازی انتخابی L. monocytogenes مورد مطالعه قرار داده است. هیدرولیز آنزیمی کازئین و هضم پاپائین در کنجاله سویا اسیدهای آمینه و سایر مواد نیتروژن دار پیچیده را فراهم می کند.
سدیم پیروات به احیای موجودات کمک می کند. فسفات ظرفیت بافری را فراهم می کند. کلرید سدیم تعادل اسمزی را حفظ می کند. عصاره مخمر ویتامین های گروه B را فراهم می کند. سیکلوهگزیمید از رشد قارچ های پوسیدگی جلوگیری می کند. نالیدیکسیک اسید رشد ارگانیسم های گرم منفی را مهار می کند، در حالی که آکریفلاوین رشد میکروارگانیسم های گرم مثبت را سرکوب می کند.با توجه به روش غنی سازی FDA برای جداسازی L. monocytogenes از محصولات لبنی، نمونه آزمایش باید در آبگوشت غنی شده تلقیح شود و در دمای 30 درجه سانتی گراد به مدت 4 ساعت بدون افزودن مکمل های انتخابی انکوبه شود.
پس از 4 ساعت، مکمل مشخص شده را اضافه کنید و به مدت 44 ساعت دیگر در دمای 30 درجه سانتیگراد نگهداری کنید. پس از 24 و 48 ساعت، فرهنگ غنی شده در محیط کشت Oxford Listeria M1145 و LPM Agar M1228 یا Listeria Identification PALCAM M1064 کشت داده شد و سپس در دمای 35 درجه سانتی گراد به مدت 24 تا 48 ساعت انکوبه شد. کلنی های بالقوه لیستریا انتخاب شده و سایر فراکسیون ها بر روی عصاره مخمر تریپتون سویا آگار M1214 خالص سازی می شوند. سپس جدایه های خالص شده تحت انواع مختلف آزمایشات بیوشیمیایی قرار می گیرند تا حضور L. monocytogenes را تایید کنند.