مشخصات محصول:
محیط کشت آگار MYP Agar گونه های استافیلوکوک و باسیلوس بیماری زا را تشخیص داده و موجب تفکیک آن ها می شود البته برای این منظور باید آن را به همراه افزودنی های لازم مورد استفاده قرار داد این محیط افتراقی یا تشخیصی به صورت پودری به رنگ زرد روشن مایل به صورتی روشن تولید و عرضه می شود که در زمینه بیولوژی دارای کاربرد می باشد.
- مواد تشکیل دهنده محیط کشت Myp Agar
مواد تشکیل دهنده محیط کشت آگار MYP Agar شامل موادی از قبیل بافت حیوانی هضم شده پپتیک به میزان 10/000 گرم بر لیتر، سدیم کلرید به میزان 10/000 گرم بر لیتر، فنول رد به میزان 0/025 گرم بر لیتر، عصاره گوشت به میزان 1/000 گرم بر لیتر، دی مانیتول به میزان 10/000 گرم بر لیتر و آگار به میزان 15/000 گرم بر لیتر است. PH نهایی مورد نیاز محیط کشت آگار MYP Agar به میزان 7/2 می باشد که هیچ عاملی نمی تواند آن را تغییر دهد. مواد تشکیل دهنده محیط کشت آگار MYP Agar موجب می شوند تا گروهی از میکروارگانیسم ها با توجه به شکل ظاهریشان از دیگر گروه های میکروبی تشخیص داده شوند و بتوان آن ها را شناسایی کرد برای روشن شدن این موضوع در ادامه عملکرد این محیط مغذی را به صورت جزئی تر و شفاف تری بررسی خواهیم کرد.
میکروارگانیسم ها برای رشد نیازمند نیتروژن هستند که بافت حیوانی هضم شده پپتیک و عصاره گوشت موجود در این محیط کشت افتراقی، منبع نیتروژن آن ها محسوب می شوند. کلنی هایی که قادر به ایجاد تخمیر مانیتول می باشند نیز اقدام به تولید کلنی های زرد می کنند که فنول رد موجود در این محیط رشد بسیار راحت می تواند تخمیر مانیتول را مشخص و آشکار نماید. یک ناحیه رسوب سفید موجب احاطه لسیتیناز در اطراف کلنی ها می شود که امولسیون زرده تخم مرغ به کمک آن آمده و موچب جداسازی آن می گردد.
موقعی که افزودنی پلی میکسین B سولفات به این محیط رشد افتراقی اضافه شود اتفاقی که می افتد این می باشد که به باکتری های گرم منفی همچون اشریشیا کلای و سودوموناس آئروجینوزا اجازه رشد نمی دهد. باکتری باسیلوس سرئوس قادر به تخمیر مانیتول نمی باشد و در اسپورالاسیون دچار ضعف می باشد به همین دلیل محیط کشت آگار MYP Agar شرایط تفکیک سازی باکتری باسیلوس سرئوس را از سایر گونه های باسیلوس فراهم می نماید.
ارگانیسم های غیر از باسیلوس سرئوس از خود اسیدی را تولید می کنند که انتشار این اسید در محیط کشت موجب می شود تا میکروارگانیسم های تخمیر کننده مانیتول از میکروارگانیسم های غیر تخمیر کننده خیلی سخت جدا شوند بنابراین برای اینکه از واکنش انجام شده مطمئن شوید باید کلنی های مشکوک را به محیطی دیگر ببرید. افزایش باکتری Bacillus cereus در مواد غذایی موجب بروز متابولیسم هایی می شود که این متابولیسم ها مسمومیت های غذایی را به دنبال دارند با کمک محیط کشت آگار MYP Agar شمارش این باکتری ها امکان پذیر است.
- محیط کشت میپ آگار
محیط کشت دیگری که برای مطالعه و دستیابی به هدف مورد نظر تدوین شده می باشد ، محیط کشت میپ آگار می باشد. همانگونه که می دانید مدل های گوناگونی از رسانه های در حال رشد وجود دارد که هر کدام دارای فرمول و ساختار گوناگونی هستند که می توان از آنها برای آزمایش در محیط استفاده کرد.
- محیط کشت Myp Agar چیست
از محیط کشت Myp Agar برای جداسازی و شناسایی Bacillus cereus مطابق با FDA BAM استفاده می شود.
در همه جای خاک ، سبزیجات و بسیاری از غذاهای خام و فرآوری شده ، گوشت ، غلات ، شیر پاستوریزه تازه و شیر خشک و سایر غذاهای فرآوری شده در شرایط مطلوب تکثیر و تولید می شوند.
که موجب بیماریهای گوارشی و مسمومیت غذایی می شود. وبا با استفراغ و اسهال همراه می باشد.
این بیماری قارچی ناشی از یک سم بسیار پایدار می باشد که در صورت قرار گرفتن در معرض دمای بالا و قرار گرفتن در معرض تریپسین ، پپسین و pH زنده می ماند.
شدت اسهال ناشی از انتروتوکسین حساس به گرما و اسید می باشد. و واکنش اصلی آن به شکل فعالیت لسیتیناز است.
شناسایی افتراقی B. cereus مهمترین گونه در آزمایشگاههای بالینی اکثر گونه های دیگر Bacillus می باشد. اگر جدایه ناشناخته لسیتیناز تولید کند ، این امکان وجود دارد باسیلوس سرئوس باشد
واکنش های همولیتیک و آزمایش های حرکتی را نیز می توان با مشاهده مورفولوژی مستعمرات مشاهده کرد.
- کاربرد محیط کشت Myp Agar
محیط کشت Myp Agar برای جداسازی و شناسایی باسیلوس سرئوس که مطابق با FDA BAM می باشد مورد استفاده قرار می گیرد.