محیط کشت KF Agar

محیط کشت KF Agar یا Kenner Fecal Agar یک محیط کشت اختصاصی است. اولین بار در سال 1960 Kenner و همکارانش برای شمارش استرپتوکوک (Streptococcus) در نمونه‌های آبی استفاده کردند. از این محیط کشت برای بررسی وجود باکتری انتروکوک (enterococci) در محصولات غذایی استفاده می‌شود. برای این کار، معمولا از روش‌های کلاسیک شمارش روی یک پتری پلیت استفاده می‌شود. همچنین در استاندارد ISO 27205 که استاندارد ترکیب آغازگر اسیدی کننده لاکتیکی در لبنیات است؛ استفاده از محیط کشت KF Aga برای بررسی  انتروکوک به عنوان یک آلوده کننده پیشنهاد می‌شود.

KF Agar یک محیط انتخابی برای جداسازی و شمارش انتروکوک مدفوعی است. هضم آنزیمی بافت حیوانی منبع اصلی نیتروژن است. عصاره مخمر ویتامین ها و مواد معدنی را فراهم می کند. مالتوز و لاکتوز کربوهیدرات های قابل تخمیر هستند. کلرید سدیم تعادل اسمزی را حفظ می کند. سدیم گلیسروفسفات به عنوان بافر عمل می کند. سدیم آزید از رشد ارگانیسم های گرم منفی جلوگیری می کند. بروموکرزول بنفش با اسیدی شدن متوسط به دلیل تخمیر کربوهیدرات از بنفش به زرد تغییر می کند. تری فنیل تترازولیوم کلراید (TTC) لکه ای است که با متابولیسم فعال سلول های باکتری جذب می شود و منجر به ایجاد کلونی های صورتی-قرمز می شود
احتیاطات خطر در مورد سدیم آزید را هنگام دور انداختن محیط رعایت کنید. pH محیط نباید کمتر از 7.0 باشد زیرا ممکن است باعث مهار انتروکوک شود.

ویژگی محیط کشت KF Agar

  • انحلال پذیر در آب
  • ترکیبی بسیار مغذی به خاطر داشتن درصد زیادی پلی پپتون
  • دارای مالتوز و لاکتوز به عنوان منبع انرژی
  • حاوی درصد زیادی کربوهیدرات
  • دارای شناساگر اسیدی bromocresol
  • دارای سدیم کلرید برای تنظیم فشار اسمزی

کاربرد محیط کشت KF Agar

  •  برای بررسی حضور انتروکوک در مواد غذایی
  • محیط کشت اختصاصی
نظرات دوستان