مشخصات محصول:

  • XLD آگار یک محیط انتخابی و هم چنین تشخیصی است. این محیط حاوی عصاره مخمر به عنوان منبعی از مواد مغذی و ویتامین‌ها است. از سدیم دی اکسی کولات (sodium deoxycholate) به عنوان عامل انتخابی استفاده می‌کند و بنابراین، برای میکروارگانیسم‌های گرم مثبت نقش مهار کننده دارد.
  • زایلوز (Xylose) در این محیط گنجانده شده است؛ زیرا عملاً توسط تمام میکروب‌های روده‌ای به جز شیگلا تخمیر می‌شود و این ویژگی باعث تمایز گونه‌های شیگلا می‌شود.
  • لیزین (Lysine) برای ایجاد تمایز بین گروه سالمونلا از موارد غیر بیماری‌زا در نظر گرفته شده است؛ زیرا بدون لیزین، سالمونلاها به سرعت زایلوز را تخمیر می‌کنند و از گونه‌های غیر بیماری‌زا قابل تشخیص نیستند. پس از اتمام ذخایر زایلوز توسط سالمونلاها، لیزین از طریق آنزیم لیزین دکربوکسیلاز مورد حمله قرار می‌گیرد و به pH قلیایی که واکنش شیگلا را تقلید می‌کند، باز می‌گردد.
  • برای جلوگیری از برگشت مشابه توسط کلیفرم های لیزین مثبت، لاکتوز و ساکارز برای تولید اسید مازاد اضافه می‌شود. تجزیه زایلوز، لاکتوز و ساکارز به اسید باعث می‌شود که رنگ نشانگر فنول رد به زرد تغییر پیدا کند.
  • باکتری‌هایی که لیزین را به کاداورین، دکربوکسیل می‌کنند را می‌توان با ظهور رنگ قرمز در اطراف کلنی‌هایشان (به دلیل افزایش pH ) تشخیص داد. این واکنش‌ها می‌توانند به طور هم‌زمان یا متوالی انجام شوند و این  امر ممکن است باعث شود که شناساگر pH ، سایه‌های رنگی مختلفی از خود نشان دهد یا ممکن است در انکوباسیون طولانی مدت رنگ خود را از زرد به قرمز تغییر دهد.
نظرات دوستان

آزما پرشین