مشخصات محصول:

محیط کشت اوره آگار (Urea Agar) یک محیط تشخیصی است که برای شناسایی باکتری‌های تولیدکننده آنزیم اوره‌آز (Urease) استفاده می‌شود. این آنزیم، اوره را به آمونیاک و دی‌اکسید کربن تجزیه می‌کند و باعث قلیایی شدن محیط می‌شود.  

ترکیبات اصلی محیط اوره آگار:  

  • اوره (Urea) – سوبسترای اصلی برای آنزیم اوره‌آز.  
  • پپتون و دکستروز – مواد مغذی برای رشد باکتری.  
  • محلول فنول رد (Phenol red) – شناساگر pH (رنگ اولیه: نارنجی-زرد).  
  • آگار – عامل جامدکننده.  

مکانیسم عملکرد: 

  • باکتری‌های اوره‌آز مثبت (مانند Proteus spp.، Klebsiella spp.، Helicobacter pylori) آنزیم اوره‌آز را تولید می‌کنند.  
  • این آنزیم اوره را به آمونیاک (NH₃) و CO₂ تجزیه می‌کند.  
  • افزایش pH ناشی از آمونیاک، باعث تغییر رنگ محیط از نارنجی-زرد به قرمز-صورتی می‌شود.  

کاربردهای اوره آگار:

1. تشخیص سریع باکتری‌های اوره‌آز مثبت مانند:  

  •   Proteus mirabilis  
  • Klebsiella pneumoniae  
  •  Helicobacter pylori (در نمونه‌های بیوپسی معده)  
  • برخی از Enterobacter و Morganella  

2. تمایز بین گونه‌های باکتریایی (مثلاً Proteus از Salmonella). 

نظرات دوستان

شرکت تعاونی دانش بنیان زیست رویش در سال 1391 با تکیه بر دو اصل علم گرایی و جوان گرایی، با همت جمعی از دانشجویان و دانش آموختگان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه های معتبر بین المللی و با هدف ارائه تولیدات متکی بر علم در استان چهارمحال بختیاری آغاز به کار نمود. 

با تکیه بر همت بالای مسئولین و پرسنل، این شرکت توانسته است بیش از 300 محصول مصرفی و چندین دستگاه آزمایشگاهی را روانه بازار کرده است. محصولاتی چون محیط های کشت میکروبیولوژی، معرف ها و محلول های مربوط به تشخیص های میکروبی، لام های انگل شناسی را می‌توان از جمله محصولات مصرفی به شمار آورده و محصول های بی رقیبی چون سانتریفیوژ یخچال دار زیست رویش، کولینگ باکس های زیست رویش، پمپ پریستالتیک زیست رویش، درب بند دستی، درب بند پنوماتیک، میکروفیوژ زیست رویش و محصول بی نظیر لوپ گردان میکروبیولوژی را می‌توان به عنوان شاخص ترین محصولات دستگاهی این واحد تولیدی به شمار آورد.