مشخصات محصول:
محیط کشت اوره آگار (Urea Agar) یک محیط تشخیصی است که برای شناسایی باکتریهای تولیدکننده آنزیم اورهآز (Urease) استفاده میشود. این آنزیم، اوره را به آمونیاک و دیاکسید کربن تجزیه میکند و باعث قلیایی شدن محیط میشود.
ترکیبات اصلی محیط اوره آگار:
- اوره (Urea) – سوبسترای اصلی برای آنزیم اورهآز.
- پپتون و دکستروز – مواد مغذی برای رشد باکتری.
- محلول فنول رد (Phenol red) – شناساگر pH (رنگ اولیه: نارنجی-زرد).
- آگار – عامل جامدکننده.
مکانیسم عملکرد:
- باکتریهای اورهآز مثبت (مانند Proteus spp.، Klebsiella spp.، Helicobacter pylori) آنزیم اورهآز را تولید میکنند.
- این آنزیم اوره را به آمونیاک (NH₃) و CO₂ تجزیه میکند.
- افزایش pH ناشی از آمونیاک، باعث تغییر رنگ محیط از نارنجی-زرد به قرمز-صورتی میشود.
کاربردهای اوره آگار:
1. تشخیص سریع باکتریهای اورهآز مثبت مانند:
- Proteus mirabilis
- Klebsiella pneumoniae
- Helicobacter pylori (در نمونههای بیوپسی معده)
- برخی از Enterobacter و Morganella
2. تمایز بین گونههای باکتریایی (مثلاً Proteus از Salmonella).
شرکت تعاونی دانش بنیان زیست رویش در سال 1391 با تکیه بر دو اصل علم گرایی و جوان گرایی، با همت جمعی از دانشجویان و دانش آموختگان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه های معتبر بین المللی و با هدف ارائه تولیدات متکی بر علم در استان چهارمحال بختیاری آغاز به کار نمود.
با تکیه بر همت بالای مسئولین و پرسنل، این شرکت توانسته است بیش از 300 محصول مصرفی و چندین دستگاه آزمایشگاهی را روانه بازار کرده است. محصولاتی چون محیط های کشت میکروبیولوژی، معرف ها و محلول های مربوط به تشخیص های میکروبی، لام های انگل شناسی را میتوان از جمله محصولات مصرفی به شمار آورده و محصول های بی رقیبی چون سانتریفیوژ یخچال دار زیست رویش، کولینگ باکس های زیست رویش، پمپ پریستالتیک زیست رویش، درب بند دستی، درب بند پنوماتیک، میکروفیوژ زیست رویش و محصول بی نظیر لوپ گردان میکروبیولوژی را میتوان به عنوان شاخص ترین محصولات دستگاهی این واحد تولیدی به شمار آورد.