مشخصات محصول:

گزیلور لیزین دئوکسی کولات (XLD) آگار برند لیوفیلکم  یک محیط انتخابی، افتراقی و شاخص است.  XLD آگار (Xylose Lysine Deoxycholate Agar) یک محیط افتراقی نسبتا انتخابی است که برای جداسازی و تمایز پاتوژن های گرم منفی روده ای، به ویژه سالمونلا و شیگلا در نمونه های بالینی، محیطی و غذایی استفاده می شود.
(XLD)آگار هم محیط انتخابی و هم دیفرانسیل است.  از سدیم دی اکسی کولات به عنوان عامل انتخابی استفاده می کند و بنابراین میکروارگانیسم های گرم مثبت را مهار می کند.

 XLD agar، یکی از رسانه‌هایی است که در فارماکوپه آمریکا (USP) و اروپا (EP) برای شمارش میکروارگانیسم‌ها توصیه می‌شود. سه منبع کربوهیدرات اضافه شده در غلظت های مختلف وجود دارند، زایلوز محدود است در حالی که لاکتوز و ساکارز در طول دوره کمون تجویز شده پایان ناپذیر در نظر گرفته می شوند. عامل انتخابی سدیم دی اکسی کولات، نمک صفراوی است که رشد ارگانیسم های گرم مثبت را مهار می کند.
pH تقریبی اگار (XLD ) 7.4 است که به دلیل حضور نشانگر قرمز فنل، ظاهری صورتی یا قرمز روشن دارد. تخمیر قند pH را کاهش می دهد و نشانگر قرمز فنل این را با تغییر به زرد نشان می‌دهد 

عملکرد 

کربوهیدرات‌های قابل تخمیر در XLD اگار شامل زایلوز، لاکتوز و ساکارز، همراه با فنل قرمز، هستند.  تخمیر قندها سبب اسیدی شدن pH محیط و تغییر رنگ محیط به رنگ زرد می شود.
 دکربوکسیلاسیون لیزین، در غیاب تخمیر لاکتوز و ساکارز، دوباره pH محیط را قلیایی می کند.این PH قلیایی رنگ محیط را به رنگ قرمز باز می گرداند.
 تیوسولفات سدیم و آمونیوم آهن در محیط قلیایی به عنوان شاخص های تولید سولفید هیدروژن (H2S) عمل می کنند.

ترکیبات: 

ترکیبات کلیدی XLD آگار سه قند (گزیلوز، لاکتوز و ساکارز)، لیزین و سیترات آمونیوم فریک است.  عصاره مخمر منابع نیتروژن، کربن و ویتامین های مورد نیاز برای رشد ارگانیسم را فراهم می کند

نظرات دوستان