توضیحات محصول:
کیت تشخیص سریع خون مخفی در مدفوع، خونی که در مدفوع وجود دارد و با چشم دیده نمی شود را مشخص می کند. کیت خون مخفی FOB از نوع رپید تست است.
کیت تشخیص سریع خون مخفی (iFOB) چیست؟
کیت خون مخفی FOB یا Fecal Occult Blood (iFOB)
خون مخفی در مدفوع به خونی اطلاق میشود که وجود آن در مدفوع با چشم دیده نشود و فقط به واسطه تست های بیوشیمیایی خاص قابل تشخیص است.
وجود خون در مدفوع می تواند نشان دهنده خونریزی داخلی همراه با شرایط پاتولوژیک دستگاه گوارش مانند سرطان روده بزرگ،زخم معده،پولیپ، کولیت اولسراتیو، بیماری کرون و زخم هایی که بدون هیچ دلیلی ایجاد می شوند باشد.
دو نوع اصلی آزمایش خون مخفی مدفوع وجود دارد:
آزمایش خون مخفی مدفوع گایاک (gFOBT):
یکی از روش های تشخیص خون مخفی در مدفوع روش گایاک Guaiac است. در آزمایش با کیت خون مخفی FOB برای به حداقل رساندن نتایج منفی و مثبت کاذب، نیاز به محدودیت های غذایی خاصی دارد و فرد باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کند که این محدودیت ها می تواند برای بیمار دشوار باشد.
این تست از یک ماده شیمیایی (گوایاک) برای یافتن خون در مدفوع استفاده می کند. معمولاً نیاز به نمونه مدفوع از دو یا سه حرکت مجزای روده دارد که در روزهای متوالی گرفته می شود.
آزمایش ایمونوشیمیایی مدفوع (iFOBT یا FIT) :
از آنتی بادی ها برای یافتن خون در مدفوع استفاده می کند. تحقیقات نشان می دهد که تست iFOB در یافتن سرطان های روده بزرگ بهتر از آزمایش gFOBT است.
تست تک مرحله ای ایمونوشیمیایی iFOB یک تست تشخیص سریع است که می تواند سطوح پایین خون مخفی موجود در مدفوع انسان را به طور اختصاصی در غلظت ng/ml ۵۰ ، یا μg/g ۶ و یا بالاتر را ردیابی و شناسایی کند.
حساسیت آزمایش ایمونوشیمیایی بر آزمایش خون مخفی مدفوع گایاک بیشتراست و هیچ محدودیت غذایی قبل از انجام تست ندارد بنابراین نسبت به روش قدیمی گایاک ارجحیت دارد.
آزمایش iFOB وجود یا عدم وجود خون در مدفوع را تشخیص می دهد اما علت خونریزی ایجاد شده را تعیین نمی کند. اگر نتایج آزمایش شما خون در مدفوع شما را نشان دهد، احتمالاً برای تشخیص علت دقیق به آزمایشهای تکمیلی دیگری نیاز خواهید داشت.
غربالگری منظم سرطان کولورکتال، مانند کیت تشخیص سریع خون مخفی، ابزار مهمی در مبارزه با سرطان است. مطالعات نشان میدهد که آزمایشهای غربالگری میتواند به تشخیص زودهنگام سرطان کمک کند و ممکن است مرگ و میر ناشی از این بیماری را کاهش دهد.
این آزمایش به عنوان یکی از روشهای تشخیصی غربالگری به منظور تشخیص سرطان روده بزرگ است. افراد بالای ۵۰ سال و افرادی که در خانواده خود حداقل یک فرد مبتلا به این بیماری را داشته باشند در معرض خطر ابتلا به این سرطان هستند و معمولاً پزشک سالانه این تست را برای غربالگری سرطان توصیه می کند تا در صورت ابتلا، بیماری فرد به سرعت شناسایی و درمان شود.
گروه های پزشکی متخصص به شدت توصیه می کنند که افراد به طور منظم آزمایش های غربالگری سرطان کولورکتال را انجام دهند ودرصورت خطر متوسط ابتلا به سرطان کولورکتال ، آزمایشهای غربالگری را از سن ۴۵ یا ۵۰ سالگی شروع کنند.
آزمایش خون مخفی کاربردهای دیگری نیز دارد. در موارد خاص، از این آزمایش برای کمک به یافتن علت کم خونی استفاده می شود. و می تواند تفاوت بین سندرم روده تحریک پذیر (IBS) را که معمولاً باعث خونریزی نمی شود و بیماری التهابی روده (IBD) که احتمالاً باعث خونریزی می شود، تشخیص دهد. اما آزمایش با کیت خون مخفی FOB به تنهایی نمی تواند هیچ بیماری را تشخیص دهد.
کیت تشخیص سریع خون مخفی (iFOB) چیست؟
سایر اسامی این تست:
- FOBT
- Immunochemical FOBT
- Stool occult blood
- Occult blood test
- Hem occult test
- iFOBT
- FIT
- خون در مدفوع
- خون مخفی در مدفوع