مشخصات محصول:
محیط کشت آب پپتون بافری (Buffered Peptone Water) که به نام محیط BPW نیز شناخته میشود. مناسب برای غنیسازی سالمونلاهای آسیبدیده در مواد غذایی برای افزایش شانس احیا در غنیسازی اولیه و جداسازی باکتری میباشد. محیط کشت Buffered Peptone Water واتر پپتون بافر یک محیط غنی شده پیشساخته است که برای کمک به بازیابی سالمونلا قبل از انتقال به محیط انتخابی طراحی شده است. از این محیط برای آزمایش خوراک مرغ خام استفاده می شود. محیط لاکتوز براث بهعنوان یک محیط پیش غنیسازی استفاده میشود، اما ممکن است برای بازیابی سالمونلا زیانآور باشد. این محیط حاوی پپتون پروتئینی بهعنوان منبع کربن، نیتروژن، ویتامینها و مواد معدنی هستند. کلرید سدیم و فسفات بافر موجب حفظ تعادل اسمزی محیط میشود. سیستم بافر فسفات مانع آسیب، باکتریایی ناشی از تغییر PH در محیط میشود.
آمادهسازی محیط BPW
- ۲۵/۵ گرم از محیط را در ۱ لیتر آب مقطر حل کنید.
- در دمای ۱۲۱ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه اتوکلاو کنید.
فرایند آزمایش
- نمونه را در محیط کشت تلقیح کنید.
- در دمای ۲±۳۵ به مدت ۲۴-۱۸ ساعت گرماگذاری کنید.
نتیجه و تفسیر محیط BPW
- رشد باکتری با ایجاد کدورت در محیط مشخص میشود. کشت بهدستآمده در این محیط را به محیط کشت انتخابی موردنظر منتقل کنید.
کنترل کیفی محیط کشت BPW
- ظاهر محیط دهیدراته: کرم رنگ، پودری و یکنواخت
- ظاهر محیط آماده: زردرنگ و شفاف
- نتیجه کشت باکتری، پس از گرماگذاری در دمای ۲±۳۵ به مدت ۲۴-۱۸ ساعت
نکات تکمیلی
- پودر محیط داخل قوطی کاملاً دربسته و در دمای زیر ۳۰ درجه سانتیگراد و محیط آماده در دمای ۸-۲ درجه سانتیگراد نگهداری شود. بهترین زمان استفاده تا قبل از تاریخ انقضای درج شده بر روی برچسب محصول است.
- تعداد و نوع فلور میکروبی موجود در نمونه میتواند در ریکاوری سالمونلا تأثیر بگذارد و ممکن است مانع رشد کافی سالمونلا شود.