مشخصات محصول:
محصول فوق یک ترکیب آلی است که به علت استخراج آن از گیاهانی به نام اگزالیس، اگزالیک اسید (oxalic acid) نام دارد. البته این ترکیب را با نام های اسید اتاندیوئیک یا اسید اکسیریک هم می شناسند. به لحاظ شیمیایی ساده ترین دی کربوکسیلیک اسید است و به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی طبیعی یافت می شود. میزان اسیدیته اسید اگزالیک به اندازه ای است که اگر به صورت خالص و بیش از اندازه مصرف شود، و یا با پوست در تماس باشد، می تواند آسیب زننده و خطرناک باشد. این ماده در سبزیجات، میوه ها، کاکائو، انواع مغزها و دانه ها وجود دارد.
منابع اگزالیک اسید:
برخی از مواد غذایی مانند سبزیجات برگ دار، شلغم، میوه ها، کاکائو، سیب زمینی، ریواس، آجیل و دانه ها حاوی اسید اگزالیک هستند. باید توجه داشت که پختن سبزیجات حدود 30 تا 90 درصد این ماده را کاهش می دهد.
بدن انسان می تواند به تنهایی اگزالات تولید کند یا آن را از غذا بدست آورد. ویتامین C همچنین می تواند در صورت متابولیسم به اگزالات تبدیل شود. اگزالات پس از مصرف می تواند به مواد معدنی متصل شود و ترکیباتی از جمله اگزالات کلسیم و اگزالات آهن را ایجاد کند. این بیشتر در روده بزرگ رخ می دهد، اما می تواند در کلیه ها و سایر قسمت های دستگاه ادراری نیز رخ دهد. برای اکثر مردم، این ترکیبات در مدفوع یا ادرار دفع می شوند ولی برای افراد حساس، رژیم های غذایی با اگزالات بالا با افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه و سایر مشکلات سلامتی می شود.
کاربردهای اگزالیک اسید کیمیا اکسیر
این ماده کاربردهای بسیاری در صنعت دارد.
- ساخت ضد یخ
- در صنعت لاستیک
- از بین بردن زنگ زدگی
- تولید گلوکز از نشاسته
- پاک کنندگی و سفید کنندگی
- حلال در واکنش های شیمیایی
- کاهنده در واکنش های شیمیایی
- به عنوان تثبیت کننده در رنگرزی
- به منظور از بین بردن کنه درکندوی عسل (زنبورداری)