معرفی و کاربرد پیپت مدرج آزمایشگاهی
پیپت مدرج، پیپتی است که حجم آن در طول لوله مشخص شده است. از پیپت مدرج برای اندازه گیری دقیق و انتقال حجم مایع از ظرفی به ظرف دیگر استفاده می شود. از لوله های پلاستیکی یا شیشه ای ساخته شده و دارای نوک مخروطی است. در امتداد بدنه لوله علائم درجه بندی وجود دارد که حجم را از نوک تا آن نقطه نشان می دهد. یک پیپت کوچک امکان اندازه گیری دقیق تر مایعات را فراهم می کند. هنگامی که دقت اندازه گیری بسیار مهم است، می توان از یک پیپت بزرگتر برای اندازه گیری حجم استفاده کرد. بر این اساس، حجم پیپتها متفاوت است و اکثر آنها بین 0 تا 25 میلیلیتر هستند.
نکات کار با پیپت آزمایشگاهی
- بهتر است از پیپتی استفاده شود که اندازه آن به حجمی که با آن کار می شود نزدیک باشد.
- شستشوی پیپت قبل از استفاده برای جلوگیری از خطا ضروری است.
- روش استاندارد برای کار با پیپت مدرج این است که نوک پیپت را که در محلول غوطه ور شده است بدون تماس با کف بشر نگه دارید. سپس از یک پوآر برای کشیدن مایع به داخل پیپت استفاده کنید.
- راه مؤثر برای کنترل حجم محلول، استفاده از انگشت اشاره است. پس از به دست آوردن حجم مورد نظر می توان با بلند کردن انگشت محلول را در ظرف دیگری رها کرد.
- در حین پیپت، پیپت را نباید به غیر از حالت عمودی نگه داشت.
نظرات دوستان