بنزوئیک اسید (benzoic acid) ترکیبی شیمیایی است که در دسته اسید های کربوکسیلیک ساده قرار می گیرد و یک اسید ضعیف به حساب می آید.
بنزوئیک اسید حلالیت بسیار بالایی در الکل، اتر و بنزن دارد کماینکه حلالیت آن در آب بسیار ناچیز است . 
به عنوان یک ترکیب مهم در شیمی و صنایع شیمیایی است و در تولید محصولات شیمیایی، داروها، و همچنین ترکیبات آلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
این ماده به عنوان یک نگهدارنده و همچنین تنظیم کننده pH در فرمولاسیون محصولات مراقبت از پوست عمل می کند. لازم به ذکر است که استفاده از آن در مقادیر مجاز باعث ایجاد عوارض جانبی در بدن نمی شود. 
بنزوئیک اسید به علت خاصیت ضد باکتری و قارچ که دارد می تواند مانع از فاسد شدن مواد غذایی شود و عمر مفید محصولات فرآوری شده مثل کنسروها را افزایش می دهد . 
جالب است بدانید که بعضی از مواد غذایی به صورت طبیعی حاوی بنزوئیک اسید هستند به طور مثال :  انواع توت ها و میوه هایی مانند زغال اخته ، آلو . 
یکی دیگر از مواد غذایی که به طور طبیعی در آن بنزوئیک اسید وجود دارد ، دارچین است که به عنوان یک نگهدارنده طبیعی عمل می کند .  
از دیگر مواد حاوی بنزوئیک اسید می توان به موارد زیر اشاره کرد : 
قره قاط، سیب ، ماست ، چای ، جوز هندی ، کاسیا، میخک و در مقادیر کم، سایر مواد غذایی مانند شیر، پنیر،سویا، آجیل و حبوبات 
هر چند که می توان آن را از روش های فعالیت های شیمیایی دیگری مثل :اکسیداسیون جزئی تولوئن با اکسیژن و کاتالیز به وسیله منگنز و نفتالین کبالت 
و یا واکنش تری‌کلروتولوئن با هیدروکسید کلسیم که در این واکنش شیمیایی آب نقش بسیار مهمی دارد، به این دلیل که این مواد در برابر ترکیب با آب بنزوات کلسیم را به وجود خواهند آورد.
از نام های دیگر بنزوئیک اسید می توان به موارد زیر اشاره کرد : 
کربوکسی بنزن، E210 ، اسید دراسیلیک، اسید فنیل متانوئیک که علامت اختصاری آن BzOH است . 
کاربردهای بنزوئیک اسید : 
از بنزوئیک اسید در محیط های صنعتی و برای تولید طیف وسیعی از محصولات مثل عطر، رنگ، داروهای موضعی و دافع حشرات دارد.
و از نمک این ماده که بنزوات سدیم نام دارد ، به عنوان تنظیم کننده pH مواد غذایی و نگهدارنده استفاده می شود و از رشد میکروب ها ، قارچ‌ها و باکتری‌های بیماری زا برای حفظ سلامت غذا جلوگیری می کند.
یکی از کاربردهای اصلی این ماده در صنعت و برای تولید ترکیبات آروماتیک فنل است . 
 به عنوان ترکیبی در ساخت خمیر دندان ،  دهان شویه و کرم های شستشوی صورت 
در ساخت رنگ ها 
در ساخت حشره کش ها 
در ساخت پمادهای پیشگیری از قارچ های پوستی 
در تولید مواد شیمیایی دیگر مثل : سدیم بنزوات ، نرم کننده ها ، کلرید بنزول و ... 
بنزوئیک اسید در ترکیب با سالیسیلیک اسید در تولید قارچ کش برای  کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد . 
ویژگی های اسید بنزوئیک : 
فرمول شیمیایی : C7H6O2
شکل ظاهری : جامد بلوری و بی رنگ با بوی ضعیف و مطبوع 
جرم مولکولی : 122.1 g/mol
نقطه ذوب : 122°C
نقطه جوش : 250 °C
انحلال پذیری در آب : 3.4 g/lit
دانسیته : 1.26 g/cm3
برند : نوترون شیمی 
Grade:Extra Pure
حجم: 1kg
برای خرید بنزوئیک اسید نوترون شیمی از سایت رستار نیک آزما سپنتا ( آذران طب زمان ) می توانید با ما در تماس باشید . 
رستار نیک آزما سپنتا ( آذران طب زمان ) ارائه دهنده انواع مواد شیمیایی ، محیط کشت های پودری و ... با تضمین کیفیت و اصالت کالا و ارسال به سراسر کشور می باشد . 

  


 

نظرات دوستان

نوترون شیمی